Pórkový krém s vaječnými těstovinami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 200 g Pórek
- 160 g Těstoviny čtyřvaječné
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Víno bílé
- 2 ks Artyčoky
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 12 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 2120 mg
- Vláknina 56431.1 mg
- Vitamín A 56431.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme.
-
2
Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem.
-
3
Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno.
-
4
Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky.
-
5
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme.
-
6
Rozdělíme do misek a ihned podáváme.