Salát ze smažené zeleniny
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
- 20 g Zázvor celý
- 125 ml Ořechy Kešu
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Štěrbák zahradní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 697.4 mg
- Vláknina 12428.2 mg
- Vitamín A 12428.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Estragon /čerstvý/zbavíme lístků a nadrobno nakrájíme,zázvor-asi 5 cm oloupeme a nadrobno nakrájíme.Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a dáme do misky.Přelijeme marinádou.
-
2
Tu připravíme smícháním estragonu se zázvorem,cukrem,sójovou omáčkou,solí a kořením.Necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu.
-
3
Kuřecí nudličky vyndáme z marinády a dáme asi na 3 minuty osmahnout na rozpálený olej na pánev.Přilijeme zbylou marinádu a povaříme asi 3 minuty.
-
4
Hlávkový salát nakrájíme a naaranžujeme na talíř spolu s listy endivie.Na ně dáme mrkev nakrájenou na tenké proužky,kešu oříšky a osmažené kuřecí nudličky.Můžeme podávat.