Králičí stehna s fazolemi
Suroviny
- 300 g Brambory
- 150 g Fazole bílé
- 600 g Králičí stehna
- 50 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Šafrán
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 6.2 mg
- Draslík 1026.2 mg
- Vláknina 15922.4 mg
- Vitamín A 15922.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každé stehno rozdělíme na dvě poloviny. Vložíme do hrnce, přidáme trochu oleje, cibulky nakrájené na kolečka, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a dusíme cca 20min.
-
2
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě ochucené kapkou octa. Slijeme, orestujeme na rozehřátém másle a spolu s fazolemi přidáme k masu.
-
3
Zalijeme naběračkou vývaru a necháme vařit dalších 25min. Nakonec přimícháme najemno nakrájený tymián a majoránku.
-
4
Poté obsah hrnce scedíme, šťávu vrátíme do hrnce, přivedeme k varu, rozmícháme v ní špetku šafránu a dochutíme solí.
-
5
Maso se zeleninou rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, opepříme a ihned podáváme.