Pikantní masové karbanátky s kokosem
Suroviny
- 115 g Kokos - mletý (Kopra)
- 0.25 g Kmín drcený
- 0.25 g Koriandr mletý
- 350 g Hovězí maso mleté
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 75 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 367.4 mg
- Vláknina 16004.1 mg
- Vitamín A 16004.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso smícháme s navlhčeným kokosem.
-
2
Na pánvi nasucho osmažíme rozdrcený kmín a koriandr.Prášek vmícháme do masa.Přidáme rozmačkaný česnek,sůl a našlehané vajíčko-aby směs držela pohromadě.
-
3
Ze směsi utvoříme stejně velké karbanátky /velikosti lískového oříšku/.Posypeme je moukou a smažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda.
-
4
Podáváme s dílky citronu nebo limetky-na pokapání šťávou.