Bezinková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Bezinky
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Perník
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 700.2 mg
  • Vláknina 35354.8 mg
  • Vitamín A 35354.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky necháme uležet 1 - 2 dny.

  • 2

    Pak je otrháme ze stopek a rozvaříme. Přecedíme je a šťávu opět vaříme. Přidáme mléko, cukr dle chuti, skořici, zahustíme moukou a nastrouhaným perníkem. Omastíme máslem.

  • 3

    Jakmile vše zhoustne na kaši, nalijeme ji do talířů.

  • 4

    Podáváme s chlebem, který namáčíme do kaše.

Komentáře k receptu