Kuře po gabrovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1208 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 348.8 mg
  • Draslík 1512.7 mg
  • Vláknina 9633.4 mg
  • Vitamín A 9633.4 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře nakrájíme na porce, osolíme a opečeme na másle. Maso vyjmeme.

  • 2

    V tuku po pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme estragon a podlijeme vodou.

  • 3

    Brambory nakrájíme na kostky, dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájená rajčata a osolíme. Vložíme opečené porce kuřete, přelijeme cibulovým základem s kořením a dopečeme v troubě.

Komentáře k receptu