Jehněčí maso s fazolovými lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 59 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 218 mg
- Draslík 397.6 mg
- Vláknina 7287 mg
- Vitamín A 7287 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1901.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolové lusky zbavíme vláken, rozkrojíme je po délce, osolíme a dusíme na části sádla doměkka.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle. Potom přidáme na kousky nakrájené, osolené a opaprikované maso, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Měkké maso a lusky smícháme, dáme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanou, osolenou smetanou. V troubě zapečeme.