Jehněčí maso s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 800 g Jehněčí maso
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 218 mg
  • Draslík 397.6 mg
  • Vláknina 7287 mg
  • Vitamín A 7287 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1901.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fazolové lusky zbavíme vláken, rozkrojíme je po délce, osolíme a dusíme na části sádla doměkka.

  • 2

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle. Potom přidáme na kousky nakrájené, osolené a opaprikované maso, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso a lusky smícháme, dáme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanou, osolenou smetanou. V troubě zapečeme.

Komentáře k receptu