Podkrkonošský hubník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 19 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 255.1 mg
- Draslík 867.8 mg
- Vláknina 4764.9 mg
- Vitamín A 4764.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.
-
3
Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.