Vepřové plátky na kmíně s rýží
Suroviny
- 350 g Rýže loupaná
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Vepřová kýta
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 45 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 169.8 mg
- Draslík 1195 mg
- Vláknina 9203.3 mg
- Vitamín A 9203.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.
-
3
Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
-
4
Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.
-
5
Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.