Mořský jazyk s bazalkou a limetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 591.5 mg
- Vláknina 8145.8 mg
- Vitamín A 8145.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky.
-
2
Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min.
-
4
Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme.