Mořský jazyk s bazalkou a limetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 400 g Mrkev kořen
  • 2 ks Limetka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 591.5 mg
  • Vláknina 8145.8 mg
  • Vitamín A 8145.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky.

  • 2

    Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min.

  • 4

    Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu