Jehněčí maso na zeleném pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 581.9 mg
- Vláknina 3540 mg
- Vitamín A 3540 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.
-
3
Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.
-
4
Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.
-
5
Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.