Kapřík na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 756.1 mg
  • Vláknina 2414.9 mg
  • Vitamín A 2414.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme a opepříme připravené porce ryby a na másle je opečeme.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme petrželku, citrónovou šťávu a kůru, hřebíčky, šafrán, muškátový květ, podlijeme vínem a masovým vývarem a dusíme.

  • 3

    Vzniklou šťávou maso poléváme. Po 15 minutách vyndáme porce ryb a dáme na teplé místo.

  • 4

    Šťávu zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme a povaříme.

  • 5

    Necháme v prolisované šťávě prohřát porce kapra a podáváme.

Komentáře k receptu