Kapřík na víně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 3 ks Hřebíček
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Šafrán
- 1 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Cibule
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 756.1 mg
- Vláknina 2414.9 mg
- Vitamín A 2414.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolíme a opepříme připravené porce ryby a na másle je opečeme.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme petrželku, citrónovou šťávu a kůru, hřebíčky, šafrán, muškátový květ, podlijeme vínem a masovým vývarem a dusíme.
-
3
Vzniklou šťávou maso poléváme. Po 15 minutách vyndáme porce ryb a dáme na teplé místo.
-
4
Šťávu zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme a povaříme.
-
5
Necháme v prolisované šťávě prohřát porce kapra a podáváme.