Salát Jurta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám jemný
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 371.5 mg
  • Vláknina 8150 mg
  • Vitamín A 8150 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Oloupaný salám nakrájíme na nudličky. Vše promícháme.

  • 2

    Zeleninu a salám zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli, vody, cukru a worcesteru.

  • 3

    Podáváme k různým pokrmům.

Komentáře k receptu