Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 133.8 mg
- Draslík 491.6 mg
- Vláknina 2243.8 mg
- Vitamín A 2243.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mlýnku rozemeleme toustový chléb.
-
2
Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.
-
3
Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.
-
4
Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.
-
5
Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.