Rybí filé dušené na červeném víně
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Celer bulvový
- 10 g Petržel - nať
- 700 g Filé z aljašské tresky
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 44 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 752.9 mg
- Vláknina 29160 mg
- Vitamín A 29160 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazené filé nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do malého množství vody, přidáme pepř a nové koření a krátce podusíme.
-
3
Do změklé zeleniny přilijeme část vína, přidáme filé a dusíme doměkka. Filé vyjmeme, přidáme lžičku jíšky z másla a mouky, přilijeme trochu vody, zbylé víno a krátce povaříme.
-
4
Šťávu se zeleninou a kořením přeléváme přes porce ryby a zdobíme sekanou petrželkou.