Jehněčí na středomořský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí kotlety
  • 85 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 722.9 mg
  • Vláknina 2331.1 mg
  • Vitamín A 2331.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme na velké pánvi, přidáme kotlety a 3 minuty smažíme doměkka. Vyndáme a udržujeme teplé.

  • 2

    Zmírníme oheň a necháme v pánvi změknout nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kmín, čili, přilijeme víno, zvýšíme teplotu a než se víno odpaří, přidáme rajčata a koriandr. 3 minuty vaříme.

  • 3

    Kotlety podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu