Bratříčkova polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 6 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 230.7 mg
- Vláknina 13387.7 mg
- Vitamín A 13387.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme hrách, čočku a fazole do studené vody.
-
2
Druhý den je v této vodě uvaříme.
-
3
Před dovařením přidáme čistou nastrouhanou zeleninu, jíšku, ochutíme majoránkou, osolíme a necháme dovařit. Lze přisypat i uvařené kroupy. K lepší chuti můžeme přidat česnek.
-
4
Jíšku si připravíme ze sádla a mouky.