Bratříčkova polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Čočka jedlá
  • 50 g Fazole vařené
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 50 g Hrách loupaný
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 50 g Ječné kroupy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 230.7 mg
  • Vláknina 13387.7 mg
  • Vitamín A 13387.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme hrách, čočku a fazole do studené vody.

  • 2

    Druhý den je v této vodě uvaříme.

  • 3

    Před dovařením přidáme čistou nastrouhanou zeleninu, jíšku, ochutíme majoránkou, osolíme a necháme dovařit. Lze přisypat i uvařené kroupy. K lepší chuti můžeme přidat česnek.

  • 4

    Jíšku si připravíme ze sádla a mouky.

Komentáře k receptu