Sváteční uzená pečeně
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 dl Víno červené
- 1 kg Uzená vepřová krkovička
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1440 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 203 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 435.3 mg
- Vláknina 7461.2 mg
- Vitamín A 7461.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.
-
2
Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
-
3
Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.
-
4
Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.
-
5
Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.