Hovězí guláš moravský
Suroviny
- 300 g Brambory
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 300 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30.2 mg
- Draslík 393.3 mg
- Vláknina 7399.3 mg
- Vitamín A 7399.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.
-
2
Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.