Pikantní hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kompot mandarinkový
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 50 g Nakládaný zelený pepř
  • 0.5 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 64.7 mg
  • Vláknina 1112.5 mg
  • Vitamín A 1112.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso na něm 3-4min za stálého míchání orestujeme. Pepř necháme okapat a přidáme do pánve. Mandarinky rovněž necháme okapat, šťávu odložíme, mandarinky přidáme k masu a krátce 1-2min podusíme.

  • 3

    Poté přimícháme 2-3 lžíce mandarinkové šťávy a ochutíme solí.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu