Rýžové nudle s tofu
Suroviny
- 300 g Nudle rýžové
- 500 g Sýr sójový - Tofu
- 20 g Zázvor celý
- 400 ml Vývar drůbeží
- 8 ks Šalotka
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Limetka kafrová
- 2 ks Citronová tráva
- 1 ks Pažitka
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 14 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2232.3 mg
- Vláknina 10710 mg
- Vitamín A 10710 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu a odstavíme. Vložíme do něj nudle a namáčíme 10min.
-
2
Mezitím sýr nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme tofu a papričky. Přidáme citronovou trávu, oloupaný a nejemno nastrouhaný zázvor a šalotky nakrájené na kostičky.
-
4
Listy limety omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Spolu s rajčatovou šťávou, rybí omáčkou, palmovým cukrem a citronovou sťávou přimícháme do pánve.
-
5
Rýžové nudle smícháme s tofu, rozdělíme do misek a podáváme dozdobené pažitkou.