Rajčata plněná zázvorovým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Olej koriandrový
  • 12 ks Rajčata
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 831.4 mg
  • Vláknina 9497.3 mg
  • Vitamín A 9497.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a horní část odkrojíme jako víčko. Dužinu vydlabeme. Zelí rozpůlíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na jemné nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na lupínky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm zelí, mletý zázvor, omáčku hoi-sin a rybí omáčku. Opékáme dokud zelí nezměkne. Poté směsí naplníme rajčata.

  • 3

    Vložíme je po třech do bambusového košíčku a posypeme lupínky zázvoru.

  • 4

    Ve woku přivedeme k varu trochu vody, bambusové košíčky usadíme na sebe, zakryjeme a vaříme v páře 20min. Po 10minutách vyměníme horní košíček za spodní.

  • 5

    Hotová rajčata pokapeme koriandrovým olejem, posypeme najemno nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu