Rajčata plněná zázvorovým zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 3 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 831.4 mg
- Vláknina 9497.3 mg
- Vitamín A 9497.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a horní část odkrojíme jako víčko. Dužinu vydlabeme. Zelí rozpůlíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na jemné nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na lupínky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm zelí, mletý zázvor, omáčku hoi-sin a rybí omáčku. Opékáme dokud zelí nezměkne. Poté směsí naplníme rajčata.
-
3
Vložíme je po třech do bambusového košíčku a posypeme lupínky zázvoru.
-
4
Ve woku přivedeme k varu trochu vody, bambusové košíčky usadíme na sebe, zakryjeme a vaříme v páře 20min. Po 10minutách vyměníme horní košíček za spodní.
-
5
Hotová rajčata pokapeme koriandrovým olejem, posypeme najemno nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.