Polévka jako pestrá zeleninová směs
Suroviny
- 500 ml Vývar zeleninový
- 3 ks Cibule
- 2 ks Citronová tráva
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Lilek
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Hořčičné semínko
- 1 špetka Kmín římský
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 17 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1814.8 mg
- Vláknina 17728.8 mg
- Vitamín A 17728.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cukety a lilky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na hrubší kousky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a zeleninu orestujeme, jednotlivé druhy odděleně. Poté všechnu vložíme zpět do pánve, ochutíme solí, pepřem, hořčičným semínkem a římským kmínem.
-
3
Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přidáme je k zelenině a zalijeme vývarem. Zvolna 2-3min provaříme. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi.
-
4
Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a podáváme.