Zapečené jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 ks Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 97042 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1781.4 mg
  • Vláknina 20005.5 mg
  • Vitamín A 20005.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme máslo a kotlety na něm opečeme po obou stranách dozlatova. Poté je vyjmeme, do výpeku dáme brambory s cibulí a opečeme je, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do zapékací mísy vložíme polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřeme česnekem a rozložíme je na brambory. Přidáme tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjeme druhou vrstvou brambor s cibulí.

  • 3

    Směs zalijeme 1/2 litrem bujónu, přikryjeme poklicí a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu