Zapečené jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 46 g
- Sodík 97042 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 1781.4 mg
- Vláknina 20005.5 mg
- Vitamín A 20005.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme máslo a kotlety na něm opečeme po obou stranách dozlatova. Poté je vyjmeme, do výpeku dáme brambory s cibulí a opečeme je, osolíme a opepříme.
-
2
Do zapékací mísy vložíme polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřeme česnekem a rozložíme je na brambory. Přidáme tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjeme druhou vrstvou brambor s cibulí.
-
3
Směs zalijeme 1/2 litrem bujónu, přikryjeme poklicí a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.