Guláš ze tří druhů masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí maso
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Vepřová plec
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Paprika zelená
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Nové koření celé
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Cibule
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1074 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 193.7 mg
  • Draslík 1935.1 mg
  • Vláknina 42738.9 mg
  • Vitamín A 42738.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky a necháme asi hodinu stát v mléce. Poté mléko slijeme, maso přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu a zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme k ní slaninu se zeleninou, posypeme majoránkou, kari kořením, muškátovým oříškem, pepřem, novým kořením, mletou paprikou a vše podusíme. Na závěr přidáme 2 lžíce hořčice.

  • 3

    Necháme vychladnout, zalijeme vývarem a dobře rozmixujeme, až nám vznikne řídká omačka, do které vložíme maso a necháme je v ní stát přes noc.

  • 4

    Druhý den vaříme do změknutí a podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu