Guláš ze tří druhů masa
Suroviny
- 300 g Krůtí maso
- 300 g Hovězí maso zadní
- 300 g Vepřová plec
- 200 g Slanina vepřová
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Paprika zelená
- 6 ks Pepř černý celý
- 6 ks Nové koření celé
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 kg Cibule
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 6 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1074 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 193.7 mg
- Draslík 1935.1 mg
- Vláknina 42738.9 mg
- Vitamín A 42738.9 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky a necháme asi hodinu stát v mléce. Poté mléko slijeme, maso přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu a zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme k ní slaninu se zeleninou, posypeme majoránkou, kari kořením, muškátovým oříškem, pepřem, novým kořením, mletou paprikou a vše podusíme. Na závěr přidáme 2 lžíce hořčice.
-
3
Necháme vychladnout, zalijeme vývarem a dobře rozmixujeme, až nám vznikne řídká omačka, do které vložíme maso a necháme je v ní stát přes noc.
-
4
Druhý den vaříme do změknutí a podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.