Bylinková roláda s restovanými čili papričkami
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka polohrubá
- 40 g Olivy černé
- 200 g Sýr Ricotta
- 250 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 87.6 mg
- Vláknina 1181.2 mg
- Vitamín A 1181.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy.
-
2
Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme.
-
3
Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy.
-
4
Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.
-
5
Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami.
-
6
Roládu svineme a podáváme.