Bouillabaisse s mořskými plody
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 750 g Škeble čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Hřebenatka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pórek
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Vývar rybí
- 1 kg Filé rybí
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1509 mg
- Bílkoviny 122 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1199.2 mg
- Vláknina 6461.8 mg
- Vitamín A 6461.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme.
-
2
Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou.
-
3
Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme.
-
4
Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou.