Prejt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 1 ks Vepřové srdce
  • 1 ks Vepřové plíce
  • 5 ks Nové koření celé
  • 10 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1492 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 751.9 mg
  • Draslík 975.4 mg
  • Vláknina 1146.9 mg
  • Vitamín A 1146.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme ve vodě srdce, plíce a vepřové koleno.

  • 2

    Z vývaru pak sebereme tuk a usmažíme na něm do sklovita česnek a cibulku.

  • 3

    Vše musíme rozemlít v mlýnku, přidáme játra, majoránku, sůl, pepř a nové koření.

  • 4

    Směs vložíme do vymazaného pekáče a pečeme asi 90 minut.

Komentáře k receptu