Bramborová polévka s hrachem a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Tuk
  • 150 g Hrách loupaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Párky jemné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 527.6 mg
  • Vláknina 10487.4 mg
  • Vitamín A 10487.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu dolijeme a hrách uvaříme doměkka.

  • 2

    Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky.

  • 3

    Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou z brambor a hrachu, rozšleháme a přidáme protlak z brambor a hrachu.

  • 4

    Polévku dosolíme, okořeníme, přilijeme mléko a přidáme párek nakrájený na kolečka. Ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu