Mušle v kořeněné polévce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Shiitake houby
  • 300 g Mušle slávky
  • 20 g Zázvor celý
  • 375 ml Mléko kokosové
  • 125 ml Chilli omáčka
  • 250 ml Kompot mandarinkový
  • 3 ks Mandarinky
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 884.9 mg
  • Vláknina 5193.5 mg
  • Vitamín A 5193.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozehřejeme olej a orestujeme na něm mušle a houby.

  • 2

    V kastrůlku smícháme kokosové mléko s mandarinkovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem, mletým šafránem, chilli omáčkou a rybí omáčkou. Přivedeme k varu a zvolna asi 5min provaříme.

  • 3

    Poté přidáme houby, mušle a na dílky rozdělené mandarinky a necháme prohřát.

  • 4

    Dozdobíme stonky pažitky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu