Perkelt z kuřat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 352.5 mg
- Vláknina 2006 mg
- Vitamín A 2006 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
-
3
Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
-
4
Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.