Dušené kuře na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 113 g
- Sodík 1317 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 475.8 mg
- Vláknina 3725.2 mg
- Vitamín A 3725.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.
-
2
Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.
-
3
Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.
-
4
Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.