Dušené kuře na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 0.2 g Pepř černý celý
  • 2000 g Kuře
  • 30 g Sůl
  • 40 g Pórek
  • 80 g Celer bulvový
  • 0.2 g Bobkový list
  • 0.1 g Tymián sušený
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.2 g Hřebíček
  • 40 g Citrony
  • 350 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 1317 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 475.8 mg
  • Vláknina 3725.2 mg
  • Vitamín A 3725.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.

  • 2

    Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.

  • 4

    Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.

Komentáře k receptu