Šafránovo-rajčatová shakshuka
Suroviny
- 400 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Šafrán
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Feta
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 372.1 mg
- Draslík 593.4 mg
- Vláknina 4766.5 mg
- Vitamín A 4766.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme.
-
2
Cherry rajčátka přepůlíme.
-
3
V hrnci rozpálí olej a opečeme na něm cibuli. Trvá to tak 5 minut.
-
4
Poté přidáme česnek, rajčata, protlak a všechno koření včetně pepře a soli. Dusíme 5 minut.
-
5
Poté vmícháme vodu.
-
6
Do směsi uděláme čtyři důlky, do kterých vyklepneme vejce a počkáme, až ztuhne. Trvá to 5 minut.
-
7
Podáváme posypané čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.