Ostravská kapustnice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Klobása vepřová
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 100 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 460.8 mg
  • Vláknina 3386.3 mg
  • Vitamín A 3386.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.

  • 2

    Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.

Komentáře k receptu