Luštěninové karbanátky
Suroviny
- 250 g Hrách loupaný
- 50 g Slanina vepřová
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Brambory vařené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 14 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 279.9 mg
- Vláknina 9524.6 mg
- Vitamín A 9524.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutý hrách přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme do mísy.
-
2
Uvařené brambory umeleme.
-
3
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme na pánvi a necháme zchladnout.
-
4
K hrachu do mísy přidáme brambory, cibuli se slaninou, sůl, koření, strouhanku a rozšlehaná vejce.
-
5
Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
-
6
Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.