Luštěninové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách loupaný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 279.9 mg
  • Vláknina 9524.6 mg
  • Vitamín A 9524.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutý hrách přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme do mísy.

  • 2

    Uvařené brambory umeleme.

  • 3

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme na pánvi a necháme zchladnout.

  • 4

    K hrachu do mísy přidáme brambory, cibuli se slaninou, sůl, koření, strouhanku a rozšlehaná vejce.

  • 5

    Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 6

    Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu