Vařené mořské plody
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Mušle slávky
- 500 g Klobása vepřová
- 150 ml Bourbon Vanille
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Citrony
- 6 ks Kukuřice cukrová
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Krab
- 6 stroužek Česnek
- 6 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
- 3 polévková lžíce Koriandrová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 2062.1 mg
- Vláknina 23069 mg
- Vitamín A 23069 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony přepůlíme.
-
2
Brambory oloupeme a přepůlíme, popřípadě rozčtvrtíme, pokud jsou příliš velké.
-
3
Připravíme si sáček s kořením – do malého plátýnka zabalíme veškeré koření a svážeme ho nití.
-
4
Vodu přivedeme k varu. Přidáme sáček s kořením, citrony, česnek (oloupaný, vcelku), bourbon, sůl, papriku a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
-
5
Přidáme brambory a kukuřici a vaříme 5 minut.
-
6
Přidáme klobásu, krevety, mušle a kraby a přivedeme k varu. Až se mušle otevřou, vaříme ještě 10 minut.
-
7
Vytáhneme koření, zeleninu a mořské plody.
-
8
Mořské plody podáváme s bramborem.