Maďarské makarony
Suroviny
- 60 g Sýr Gouda 45%
- 300 g Špagety, Makarony vařené
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 hrst Houby čerstvé
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 23.9 mg
- Draslík 209 mg
- Vláknina 4285.5 mg
- Vitamín A 4285.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na másle zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, kmín a očištěné, na nudličky nakrájené zelené papriky. Vše chvíli smažíme. Potom vsypeme na kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme.
-
2
Když houby změknou, zaprášíme je troškou hladké mouky a ještě chvilku podusíme. Přilijeme trochu vody, osolíme a do omáčky vmícháme smetanu.
-
3
Hotovou omáčku promícháme s vařenými makarony a na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.