Kuře s bylinkami, citrusy a kapary
Suroviny
- 7 g Pepř černý mletý
- 60 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička sirup agávový
- 4 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Kuře
- 2 polévková lžíce Kapary
- 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 658.7 mg
- Vláknina 7116.2 mg
- Vitamín A 7116.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze dvou citronů vymačkáme šťávu, zbylé dva nakrájíme na plátky.
-
2
Kuře rozporcujeme na šest dílů. Dáme je do zapékací misky a smícháme je s bobkovým listem, rozmarýnem, tymiánem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.
-
3
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
-
4
Poté kuře dáme do trouby, poklademe ho plátky citronu, zalijeme vínem a pečeme 75 minut nepřikryté (nebo dokud citrony nejsou zlatavé a kuře propečené).
-
5
Po upečení vmícháme i kapary a agávový sirup a podáváme.