Cizrnová chana masala
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 800 g Cizrna konzervovaná
- 200 g Hnědá rýže
- 400 g rajčata v konzervě
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 6 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 428.1 mg
- Vláknina 14944.9 mg
- Vitamín A 14944.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu.
-
2
Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.
-
3
Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.
-
4
Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.
-
5
Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.
-
6
Osolíme a opepříme podle chuti.
-
7
Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.