Hovězí plátky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 87.7 mg
  • Vláknina 3676.8 mg
  • Vitamín A 3676.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a z obou stran osmahneme. Podlijeme a přikryté dusíme doměkka.

  • 3

    Potom plátky přeložíme na teplou mísu, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme přejít varem a ochutíme šťávou z citronu.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu