Bažant pečený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1465 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 259.9 mg
- Draslík 870.2 mg
- Vláknina 702.4 mg
- Vitamín A 702.4 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Zastříkneme vodou, vložíme připravené bažanty, přidáme polovinu dávky másla, koření a za občasného přelévání pečeme doměkka. Během pečení doléváme vodu a dbáme, aby se šťáva a cibule nepřipálily. Staršího bažanta dusíme pod poklicí a teprve potom dopékáme.
-
3
Upečené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, dosolíme a přidáme zbylé máslo pro zjemnění.
-
4
Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby a na talíř dáme pokaždé část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna) přelité necezenou šťávou.