Kančí kotlety přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Kančí pečeně
  • 1 g Jalovec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 618 mg
  • Vláknina 715.5 mg
  • Vitamín A 715.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety.

  • 5

    Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme.

Komentáře k receptu