Guláš z kančí plece
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1187 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 11.4 mg
- Draslík 120.1 mg
- Vláknina 3915.6 mg
- Vitamín A 3915.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.
-
3
Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme.
-
4
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso.
-
6
Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme.