Guláš z kančí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 50 g Citrony
  • 20 g Česnek
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 120 g Tuk
  • 1 g Majoránka
  • 1000 g Kančí plec
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1187 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 120.1 mg
  • Vláknina 3915.6 mg
  • Vitamín A 3915.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.

  • 3

    Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme.

  • 4

    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso.

  • 6

    Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Komentáře k receptu