Karbanátek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 101.5 mg
  • Vláknina 1882.8 mg
  • Vitamín A 1882.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Do mísy vsypeme na kostičky nakrájenou housku a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout. Poté přidáme maso, vejce, cibuli, česnek, kmín, pepř, majoránku a dobře promícháme do kompaktní hmoty.

  • 3

    Z hmoty tvoříme karbanátky a na rozpáleném oleji na mírném plameni smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu