Sušené pohankové müsli se semínky
Suroviny
- 50 g Meruňky sušené
- 300 g Pohanka
- 60 g Oříšky piniové
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 špetka Sůl mořská
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Sirup javorový
- 3 polévková lžíce Brusinky sušené
- 5 polévková lžíce Lněné semínko
- 6 polévková lžíce Dýňová semínka
- 2 polévková lžíce Olej kokosový
- 6 polévková lžíce Slunečnice loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 31 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 713 mg
- Vláknina 26896.4 mg
- Vitamín A 26896.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si namočíme pohanku do studené vody v poměru 1:2. Druhý den namočenou pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, okapanou dáme do mísy. Přidáme k ní rozdrcená lněná semínka, loupaná slunečnicová semínka, dýňová semínka světlá i tmavá, pokrájené ořechy, strouhaný jemný kokos, omyté hrozinky, brusinky, sušené meruňky, které pokrájíme na malé kousky, špetku soli, vlahý tekutý kokosový olej, sirup, mletou skořici, mletý zázvor a vodu.
-
2
Vše v míse promícháme a rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
-
3
Troubu zapneme na nejnižší stupeň, dvířka mírně pootevřeme a müsli sušíme přibližně 4-5 hodin.