Nejlepší čína z vepřového masa
Suroviny
- 350 g Zeleninová směs čínská - mražená
- 800 ml Voda pitná
- 80 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Koření Čína
- 1 ks Cibule
- 1 kg Vepřová kýta
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 584.5 mg
- Vláknina 644.1 mg
- Vitamín A 644.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme koření, sůl a zarestujeme. Podlijeme vodou a dusíme, až je maso téměř měkké. Mraženou zeleninu propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Dusíme, dokud maso nezměkne. Na závěr ve vodě rozmícháme solamyl, vlijeme ke směsi a 2 – 3 minuty provaříme za stálého míchání.