Zelíčko
Suroviny
- 250 g Klobása Dunajská
- 200 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí kysané
- 2 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika pálivá
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Houby sušené
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 48 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 750.6 mg
- Vláknina 9995.3 mg
- Vitamín A 9995.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Houby namočíme do 100 ml vody, oloupané brambory nakrájíme na kostky, zelí necháme okapat a překrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
-
2
V kastrole rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Vmícháme papriky, kečup, namočené houby a zalijeme vodou. Přidáme brambory, bobkový list, osolíme a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Vmícháme zelí, klobásu a dodusíme.