Zelíčko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Dunajská
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika pálivá
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 750.6 mg
  • Vláknina 9995.3 mg
  • Vitamín A 9995.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Houby namočíme do 100 ml vody, oloupané brambory nakrájíme na kostky, zelí necháme okapat a překrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V kastrole rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Vmícháme papriky, kečup, namočené houby a zalijeme vodou. Přidáme brambory, bobkový list, osolíme a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Vmícháme zelí, klobásu a dodusíme.

Komentáře k receptu