Paprikové sušené krekry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Tykev - semena
  • 230 g Lněné semínko
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Česnek medvědí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 395.9 mg
  • Vláknina 24595.5 mg
  • Vitamín A 24595.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme do misky 180g světlých lněných semínek a 50g semínek z tykve. Omyté papriky a chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kousky. Omyté jablko nahrubo nastrouháme a přidáme k paprikám. Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Směs ochutíme solí, pokrájeným medvědím česnekem, kmínem, kurkumou, mletým barevným pepřem, přidáme 2-3 lžíce vody a rozmixujeme na pyré. Pyré dáme do mísy, přidáme k němu 50g nenamočených lněných semínek, 50g nadrobno pokrájených dýňových semínek a vše znovu promícháme.

  • 2

    Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na tenkou placku o síle 0.5cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme, aby se nám po usušení dalo lehce nalámat.

  • 3

    Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Po usušení krekry nalámeme.

Komentáře k receptu