Artyčokové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Artyčoky čerstvé
  • 1 hrst Olivy nakládané
  • 1 hrst Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3561 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2359.9 mg
  • Vláknina 86627 mg
  • Vitamín A 86627 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 282.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.

  • 3

    Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu