Hrachová kaše s hovězí svíčkovou
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 200 g Hrách loupaný
- 600 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cibulka lahůdková
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 405.7 mg
- Vláknina 8307.1 mg
- Vitamín A 8307.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.
-
2
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.
-
3
Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.